Rasma Kroģere
Lieldienās ierasts krāsot olas, bet kopā ar bērniem var pagatavot arī krāsainus desertus, piemēram, mazas un košas pashas. Daiga Veismane, "Tiamo" grupas radošā direktore, piedāvā vienkāršu recepti saldajam ēdienam, kas garšos kā maziem, tā lieliem.
780Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gbiezpiens100 mlsaldais krējums0.5 gab.citrons20 gvaniļas cukurs250 gcukurs4 gab.olas dzeltenumi300 gmarmelāde vai sukādes200 gbaltā šokolāde pārtikas krāsvielas

Pagatavošana

1

Biezpienu kopā ar saldo krējumu sablendē vai saberž caur cietu, pievieno citrona sulu, citrona miziņu, daļu cukura, sasmalcinātu marmelādi un vaniļu.

2

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un ielejam masā. Masu liek formiņās un ļauj masai nostāvēties 12 stundas ledusskapī.

3

Izņemot pashu no formiņas, dekorē ar izkausētu balto vai piena šokolādi. Košākam efektam – izkausētai baltajai šokolādei var pievienot pārtikas krāsvielas.

Košas un priecīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!