olu salāti
Foto: Publicitātes foto
Šie salāti lieliski garšo kopā ar krekeriem – noderēs sāļo uzkodu platēm un omulīgiem vīna vakariem ar draugiem. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) eksperti.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gkrēmsiers bez piedevām1 ĒKmīksts sviests4 gab.vārītas olas1 gab.sīpols pēc garšassāls pēc garšaspipari smalki sakapāti zaļumi

Pagatavošana

1

Krēmsieru un sviestu bļodiņā samīca ar dakšiņu. Ja šķiet, ka maisījums ir par biezu, pievieno vēl sviestu.

2

Sagatavotajā siera masā iemaisa sakapātas olas un sīpolus. Pievieno sāli un piparus, pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Padoms: ja nepatīk svaigu sīpolu garša, tos pirms pievienošanas salātiem var apcept.

Lai labi garšo!

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!