Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāk ar marinādes gatavošanu: ķiploka daiviņas saspiež vai smalki sakapā un ieliek lielā bļodā.
Vienam citronam norīvē miziņu. Abiem citroniem izspiež sulu, miziņu un sulu pievieno ķiplokam.
Pielej olīveļļu, pievieno raudeni, medu, sāli un piparus. Visu samaisa.
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un liek bļodā, kur sagatavota marināde, rūpīgi visu apmaisa, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties 3 stundas.
Kamēr vista marinējas, 4–6 bambusa iesmiņus izmērcē ūdenī, lai tie grilējot nesadeg.
Sagriež tomātus plānās, jo plānās šķēlītēs. To pašu izdara ar gurķiem. Olīvas var sagriezt smalkāk vai atstāt veselas. Sarkano sīpolu sagriež smalkās pusripiņās. Dārzeņus izkārto uzkodu traukos, lai ērti paņemt ēdājiem.
Kad gaļas marinēšanas laiks tuvojas beigām, var sākt kurt grilu.
Iemarinētos vistas gabaliņus uzver bambusa iesmiņiem. Izkārto uz grila restes un cep uz kvēlojošām oglēm ar grilam uzliktu vāku aptuveni 4–5 minūtes. Pēc tam iesmiņus apgriež otrādi un cep vēl 4–5 minūtes.
Kad gaļa gatava, saliek iesmiņus uz liela šķīvja. Pasniedz ēdājiem kopā ar pitas maizīti, kas pāris minūtes pasildīta uz grila restēm, sagatavotajiem dārzeņiem un tzatziki mērci (to vari pagatavot pats pēc šīs receptes).
Lai labi garšo!