Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls. Kad ūdens burbuļo, ber tajā makaronus un vāra līdz "al dente" gatavībai – lai tie ir vēl mazliet, mazliet cieti. Pēc tam nokāš un atstāj vēlākam.
Citā katlā izkausē sviestu uz mērenas uguns. Pieber miltus, kaltētu raudeni, sāli un piparus, visu sildot karsē aptuveni minūti, lai labi sajaucas.
Tad pakāpeniski miltu un sviesta masai pielej pienu, lai veidotos mērce. Pakarsē pāris minūtes, sparīgi maisot, lai neveidotos miltu kunkulīši. Pēc tam mērcei katlā pieber novārītos makaronus, visu pamatīgi samaisot.
Kad makaroni sajaukušies ar miltu mērci, tiem pieber klāt abu veidu sierus, sparīgi maisot makaronus, lai siers kūst un labi sajaucas ar pārējām sastāvdaļām. Kad siers izkusis, izslēdz plīti un pārstāj katliņa saturu karsēties.
Pasniedz, kamēr makaroni ar sieru vēl karsti.
Lai labi garšo!