Biezpiena plācenīšus var baudīt arī sāļus – un ja vēl klāt garda krējuma mērcīte, kas papildināta ar pesto, maltīte kļūst vēl īpašāka. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
250 gbiezpiens1 gab.ola2 ĒKmilti (+1 ĒK apviļāšanai) pēc garšassāls eļļa cepšanai2 ĒKskābais krējums1 ĒKbazilika pesto1 ĒKsarīvēts cietais siers
Pagatavošana
1
Biezpienam pievieno olu, miltus un sāli. Visu izmīca līdz viendabīgai masai.
2
Veido plācenīšus, apviļā miltos un cep iepriekš uzkarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu. Cep uz minimālās liesmas, apmēram 4 minūtes no katras puses, ik palaikam apgrozot.
3
Pagatavo mērci. Krējumam pievieno bazilika pesto, cieto sieru un labi izmaisa.
4
Gatavus plācenīšus pasniedz ar krējuma un bazilika pesto mērci.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit