Ketijas foto - 244
Foto: Privātais arhīvs

Biezpiena plācenīšus var baudīt arī sāļus – un ja vēl klāt garda krējuma mērcīte, kas papildināta ar pesto, maltīte kļūst vēl īpašāka. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".

20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gbiezpiens1 gab.ola2 ĒKmilti (+1 ĒK apviļāšanai) pēc garšassāls eļļa cepšanai2 ĒKskābais krējums1 ĒKbazilika pesto1 ĒKsarīvēts cietais siers

Pagatavošana

1

Biezpienam pievieno olu, miltus un sāli. Visu izmīca līdz viendabīgai masai.

2

Veido plācenīšus, apviļā miltos un cep iepriekš uzkarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu. Cep uz minimālās liesmas, apmēram 4 minūtes no katras puses, ik palaikam apgrozot.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pagatavo mērci. Krējumam pievieno bazilika pesto, cieto sieru un labi izmaisa.

Foto: Privātais arhīvs
4

Gatavus plācenīšus pasniedz ar krējuma un bazilika pesto mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!