Ketijas foto - 246
Foto: Privātais arhīvs

Gardus vistas nagetus itin viegli var pagatavot arī mājās. Vajadzēs vien mazliet pacietības kraukšķīga panējuma viļāšanā, lai tiktu pie varenas uzkodas, kurā paslēpies siers. Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina Gatavo".

80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gvistas maltā gaļa240 gmocarella4 gab.olas2 ĒKmilti100 grīvmaize50 grīvēts cietais siers pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Maltajai gaļai pievieno 1 olu, sāli, piparus un citas garšvielas pēc garšas. Labi masu izmīca.

2

Mocarellas sieru sagriež nelielos, garenos gabaliņos.

3

Rīvmaizei pievieno cieto sieru un samaisa.

4

Atlikušās 3 olas sakuļ kopā ar šķipsniņu sāls.

5

Miltus ieber kādā traukā, kur viegli būs apviļāt nagetus.

6

Saslapina rokas, ņem mazu pikucīti maltās gaļas un plaukstā saplacina. Liek virsū mocarellas sieru un kārtīgi ietin to maltās gaļas masā. Liek uz paplātes.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pēc tam sapildītos nagetus apviļā vispirms miltos, tad iemērc olā, tad rīvmaizes un siera panējumā. Ja vēlas kraukšķīgāku panējumu, tad vēlreiz iemērc olā un atkal apviļā rīvmaizes un siera panējumā. Lai vieglāk būtu apviļāt, pirms darbiņa uzsākšanas izveidotos nagetus ieliek ledusskapī uz kādām 15–20 minūtēm, lai tie sastingst.

8

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200° apmēram 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!