grilēti baklažāni
Foto: Publicitātes foto
Pikanti baklažāni, tomātu šķēlītes un aitas siers – garšu kombinācija, kas jāpamēģina. Iedvesmotam un jaunu garšu piepildītam sezonas sākumam, grilēšanas entuziasts un pārliecināts āra cepšanas fans ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi Ingars Rudzītis sadarbībā ar "Lidl" piedāvā pārbaudītu dārzā gatavota ēdiena recepti.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.svaigs čili pipars1 gab.ķiploka daiviņa0.5 TKoregano5 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari1 gab.baklažāns (ap 450 g)2 gab.lieli tomāti1 ĒKcitrona sula100 gaitas siers

Pagatavošana

1

Čili pāksti attīri no sēkliņām. Notīri ķiplokus. Abus smalki sakapā un uzreiz rūpīgi nomazgā rokas!

2

Tad samaisi ar oregano, pievieno 3 ēdamkarotes eļļas, sāli un piparus un ļauj tam visam ievilkties kādas 40 minūtes. Tikmēr nomazgā baklažānu, nenoņemot kātiņu.

3

Sagriez to gareniski aptuveni 1 cm biezās šķēlēs tā, lai tās pie kātiņa vēl turētos kopā.

4

Tad apsmērē tās ar sagatavoto garšvielu un eļļas masu un cep uz karsta grila 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam vēl apsmērē baklažānu ar eļļu 1–2 reizes.

5

Sagriez šķēlēs tomātus. Izkārto tomātu šķēles uz šķīvja, apkaisi tās bagātīgi ar sāli, pipariem, pārlej atlikušo eļļu un citrona sulu.

6

Tad uz tomātiem vēdekļa formā izkārto sagrilēto baklažānu un pārkaisi visu ar sasmalcinātu aitas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!