biezpiena karstmaizes ar ķimenēm
Foto: DELFI
Gardas, vienkārši un ātri pagatavojamas karstmaizītes, kuru garša atgādinās Jāņu sieru, pateicoties ķimenēm. Vēl biezpiens, oliņa, mazliet sāls un maizes šķēles būs viss, kas vajadzīgs. Baudi vēl siltas kopā ar svaigajiem salātiem vai, piemēram, auksto zupu.
25Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 šķēlesbaltmaize vai kliju maize sviests180 gbiezpiens1 gab.ola1 ĒKķimenes pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem režīmā bez ventilatora.

2

Maizes šķēlēm uzsmērē sviestu plānā kārtā. Tas cepšanas laikā izkusīs un padarīs maizīšu apakšu kraukšķīgu un zeltainu.

3

Bļodā ieliec biezpienu, piesit olu, pieber ķimenes un sāli un visu rūpīgi samaisi.

4

Biezpiena masu liec virsū maizes šķēlēm un vienmērīgi izlīdzini.

5

Maizītes izkārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, liec cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz tās zeltainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!