muslis saldējums brokastis
Foto: Shutterstock
Ir tādi produkti, kas pozitīvi ietekmē noskaņojumu – “mood boosters”, stāsta “Rimi Labākai dzīvei” eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubiņa. Viena no lietām, kas šo darbiņu paveic, ir selēns, kas ir Brazīlijas riekstu sastāvā. Pamēģini mājās pagatavot auzu pārslu musli ar Brazīlijas riekstiem pēc Olgas Ļubinas receptes, lai arī tava diena sāktos uz pavisam jaukas nots.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
50 gBrazīlijas rieksti400 gpilngraudu auzu pārslas50 gķirbju sēklas50 gsaulespuķu sēklas100 gžāvētas dzērvenes6 gab.dateles

Pagatavošana

1

Brazīlijas riekstus nedaudz sasmalcini, liec uz cepamā papīra un samaisi ar auzu pārslām, ķirbju un saulespuķu sēklām. Iegūto masu liec grauzdēties cepeškrāsnī 180–200 grādu temperatūrā, apmaisot ik pa 5 minūtēm. To atkārto vismaz 3 reizes.

2

Pēc aptuveni 15 minūtēm izņem masu no cepeškrāsns un atdzesē.

3

Dateles sagriez smalkākos gabaliņos, kopā ar dzērvenēm pievieno masai.

Pasniedz ar jogurtu bez piedevām, augu jogurtu vai augu dzērieniem, kā arī saldējumu karstākās dienās, ja tīk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!