omlete tortiljā
Foto: DELFI
Ideju noskatīju, protams, "Instagram" īsajos stāstiņos, tomēr izpildījumu izvēlējos savai gaumei tīkamāku. Daudz šampinjonu, mazliet tomātu, sulīga paprika un zaļumi košākai krāsai. Un ja vēl virsū mazliet rīvēta siera, mmm… Bagātīgām brokastīm vai brančiņam mājas virtuvē būs tieši laikā. Pamēģini izcept omleti krāsnī arī tu!
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.tortilja140 gšampinjoni1 saujaķirštomāti0.5 gab.paprika1 ĒKpētersīļi pēc garšassāls pēc garšaspipari3 gab.olas50 mlpiens10 gsarīvēts siers

Pagatavošana

1

Apaļā veidnē ievieto tortiljas loksni, lai maliņas būtu aptuveni 2 cm augstas. Tam noderēs diametrā lielāka tortilja.

2

Šampinjonus smalki sakapā, ja tie izmērā lieli. Saber virs tortiljas. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, izkārto virs sēnēm.

Foto: DELFI
3

Papriku sakapā kubiņos, pieber pārējām sastāvdaļām.

4

Pētersīļus sakapā un pārber dārzeņiem. Visu pārkaisa ar sāli, pipariem.

Foto: DELFI
5

Traukā iešķeļ olas, pielej pienu, pieber sāli, piparus un sakuļ.

6

Olas pārlej pildījumam tortiljā. Visu pārber ar sarīvētu sieru (te derēs jebkurš, kas labi kūst).

Foto: DELFI
7

Veidni liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 160 grādiem un cep 25–30 minūtes.

Lai labi garšo!

Padoms: kā redzams foto, ja apaļā veidne tortiljas loksnei izrādās par lielu, to "sašaurināt" var ar folijas palīdzību. Garu folijas loksni saritina un izliek visapkārt veidnei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!