Foto: DELFI
Ja pēkšņi pienācis brīdis, kad šķiet, ka visi klasiskie rabarberu laika gardumi jau nedaudz apnikuši, laiks ķerties pie krambla, ko konservatīvāk noskaņotie droši vien sauktu par rabarberu sacepumu ar drumstalām. Sauc, kā gribi, garša no tā nemainīsies, un tā ir ļoti laba!
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 grabarberi100 gbrūnais cukurs140 gmilti1 TKcepamais pulveris85 gsviests50 gbrūnais cukurs50 gsakapāti valrieksti (var nelikt) vaniļas saldējums

Pagatavošana

1

Rabarberus sagriež īkšķa garuma gabaliņos, ber katliņā vai pannā, pievieno 100 gramus cukura.

2

Uzliek kastrolim vai pannai vāku un uz ļoti lēnas uguns karsē 15 minūtes. Kad rabarberi kļuvuši mīksti (bet vēl saglabā savu formu), tos pārliek vidēja izmēra cepamtraukā.

3

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

4

Gatavo krambla drumstalas: miltus, kuros iemaisīts cepampulveris, un mīkstu sviestu ar pirkstiem saberž drumstalās. Pievieno cukuru un samaisa. Ja vēlas, var pievienot arī sasmalcinātus riekstus – papildu kraukšķim.

5

Sagatavotās drumstalas kaisa pāri rabarberiem un cep apmēram 30 minūtes – līdz virskārta ieguvusi zeltaini brūnu nokrāsu.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, papildinot ar vaniļas saldējuma bumbu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!