Foto: DELFI
Jauno kartupeļu saldenais svaigums, rukolas rūgtums, tomātu skābenums un mocarellas maigums, ko apvieno aromātiskais pesto. Pagatavosi vienreiz, gatavosi vēl un vēl – un nesaki, ka mēs nebrīdinājām!
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gjaunie kartupeļi150 grukola200 gķirštomāti mazās mocarella bumbiņas eļļa pēc garšasgaršaugi, sāls, pipari100 gpesto

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, nosusina un sagriež daiviņās. Pārlej ar eļļu un pārkaisa ar sāli un garšvielām pēc izvēles – Vidusjūras garšaugu maisījums būs izcili piemērots! Visu samaisa, lai garšv

2

Liek kartupeļus cepties – cepeškrāsnī vai karstā gaisa katlā ("Air fryer").

3

Tikmēr sagatavo pārējās salātu sastāvdaļas – lielā traukā ber rukolu, pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, mocarellas sieru (mazās mocarellas bumbiņas, protams, izskatās ļoti dekoratīvi, bet tikpat labi garšos arī kumosa izmēros sagrieztas lielās mocarellas bumbas).

4

Kad kartupeļi izcepušies, tos pievieno salātu traukā, pārlej ar pesto, samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!