Foto: DELFI
Vasarīgs deserts vakariņām vai ilgākām brīvdienu brokastīm – persiku koblers jeb sacepums. Iesaku!
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 gab.vidēji lieli persiki vai nektarīni1 saujaogas (avenes, mellenes, kazenes, upenes, zemenes pēc izvēles)2 ĒKkukurūzas ciete100 gcukurs MĪKLAI:125 gmilti2 gab.lielas olas60 gsviests1 TKcepamais pulveris200 gcukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Persikus sagriež plānās šķēlītēs, ber ietaukotā, karstumizturīgā cepamtraukā, pievieno ogas, pārkaisa cieti un cukuru, visu samaisa.

3

Gatavi mīklu: samaisa miltus, cepamo pulveri un cukuru, pievieno kausētu sviestu un olu dzeltenumus. Visu samaisa.

4

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

5

Lej mīklu pāri persiku un ogu maisījumam, izlīdzina.

6

Cep apmēram 45 minūtes – līdz ogu un persiku masa burbuļo, bet mīkla kļūst zeltaina.

Pasniedzot papildina ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!