60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
6 gab.vidēji lieli persiki vai nektarīni1 saujaogas (avenes, mellenes, kazenes, upenes, zemenes pēc izvēles)2 ĒKkukurūzas ciete100 gcukurs MĪKLAI:125 gmilti2 gab.lielas olas60 gsviests1 TKcepamais pulveris200 gcukurs
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2
Persikus sagriež plānās šķēlītēs, ber ietaukotā, karstumizturīgā cepamtraukā, pievieno ogas, pārkaisa cieti un cukuru, visu samaisa.
3
Gatavi mīklu: samaisa miltus, cepamo pulveri un cukuru, pievieno kausētu sviestu un olu dzeltenumus. Visu samaisa.
4
Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
5
Lej mīklu pāri persiku un ogu maisījumam, izlīdzina.
6
Cep apmēram 45 minūtes – līdz ogu un persiku masa burbuļo, bet mīkla kļūst zeltaina.
Pasniedzot papildina ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit