gulašzupa
Foto: Ināra Lācarus
Šķiet, ka rudens raitiem soļiem tuvojas. Un kas ir labākais veids, kā sasildīties? Protams, ka ar gardu gulašzupu! Vai tas ir sautējums? Vai tā ir zupa? Tas ir kaut kas starp abiem. Un kas ir bonuss? Šo zupu droši var pagatavot uz dzīvās uguns, katlu ierušinot oglēs. Recepti iesaka kulinārijas entuziaste Ināra Lācarus.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas ribiņas8 gab.kartupeļi3 gab.burkāni2 gab.sīpoli4 gab.paprikas1 gab.ķiploks150 gtomātu pasta1 TKtimiāns100 mlolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Uzkarsētā čuguna katlā vai pīlē eļļā apcep cūkgaļas ribiņas (sadalītas pa vienai ribiņai).

2

Nākamais solis: nomizo to, kas mizojams, sagriež to, kas sagriežams.

3

Pievieno kubiņos sagrieztus burkānus.

4

Kad apcepušies, pievieno tāda paša lieluma kubiņos sagrieztu papriku, sīpolus un kartupeļus (ja garšo, var arī pievienot šampinjonus).

5

Visas sastāvdaļas apcep lielā karstumā.

6

Pievieno tomātu pastu, rupji sakapātus ķiplokus un timiānu.

7

Pacep visu un uz aci pievieno sāli un piparus.

8

Pāri lej ūdeni tā, lai tas būtu nedaudz virs apceptajiem produktiem.

9

Katla saturu vāra, līdz gaļa kļuvusi mīksta.

Pirms pasniegšanas pāri pārber sakāpātus zaļumus (piemēram, pētersīļus). Pasniedz ar krējumu un rudzu maizi.

Ēd ar gardu muti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!