Foto: DELFI
Salds kēkss ar kanēļa aromātu – brīnišķīgs veids, kā "nokaut kārtējo kabaci, kas atceļojis no laukiem". Brīdinām, šis ir gardums, kas var radīt atkarību un liks tev aicināt "kabaču dīlerus" vest jaunu ražas krāvumu! Ja vēlies, valriekstu vietā vari izmantot pekanriekstus. Garšas ziņā šī kabaču maize nedaudz atgādina banānu maizi.
75Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.olas400 gcukurs225 gaugu eļļa1 TKvaniļas cukurs350 grīvēts kabacis240 gmilti1.5 TKkanēlis1 TKdzeramā soda1 TKsāls1.2 TKcepamais pulveris70 gkapāti valrieksti

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 175-180 grādiem. Ietauko kēksa formu.

2

Olas sakuļ gaisīgā masā. Turpinot putošanu, pamazām pievieno cukuru.

3

Iemaisa olu un cukura masā eļļu un vaniļas cukuru, turpina kult, līdz masa sāk biezēt. Tad pievieno sarīvētu kabaci.

4

Atsevišķā traukā iesijā miltus, pievieno kanēli, dzeramo sodu, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, pievieno olu un kabaču miksli un visu samaisa, lai labi sajaucas.

5

Pievieno kapātos valriekstus un lej masu ietaukotajā kēksa veidnē.

6

Cep, līdz, pārbaudot ar koka irbulīti, tas vairs nav mitrs (apmēram 1 stundu). Kad kēkss gatavs, to atdzesē, pēc tam ar naža palīdzību kēksa maliņas atdala no veidnes, izņem gatavo kēksu un pilnībā atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!