75Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
3 gab.olas400 gcukurs225 gaugu eļļa1 TKvaniļas cukurs350 grīvēts kabacis240 gmilti1.5 TKkanēlis1 TKdzeramā soda1 TKsāls1.2 TKcepamais pulveris70 gkapāti valrieksti
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175-180 grādiem. Ietauko kēksa formu.
2
Olas sakuļ gaisīgā masā. Turpinot putošanu, pamazām pievieno cukuru.
3
Iemaisa olu un cukura masā eļļu un vaniļas cukuru, turpina kult, līdz masa sāk biezēt. Tad pievieno sarīvētu kabaci.
4
Atsevišķā traukā iesijā miltus, pievieno kanēli, dzeramo sodu, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa, pievieno olu un kabaču miksli un visu samaisa, lai labi sajaucas.
5
Pievieno kapātos valriekstus un lej masu ietaukotajā kēksa veidnē.
6
Cep, līdz, pārbaudot ar koka irbulīti, tas vairs nav mitrs (apmēram 1 stundu). Kad kēkss gatavs, to atdzesē, pēc tam ar naža palīdzību kēksa maliņas atdala no veidnes, izņem gatavo kēksu un pilnībā atdzesē.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit