Foto: Rūta Beirote
Saimniecības mājaslapā "Zutini.lv", kur izveidota digitālā recepšu grāmata, par šo recepti raksta šādi: "Vīriešu zapte ar sēnēm mūsmājās top ik reizi, kad Meža māte rudeņos ir labvēlīga. Un šis ir tāds rudens, tādēļ padalīsimies ar provizorisku sēņu salātu recepti ziemai. Jā, atkal provizorisku, jo akmenī cirstu proporciju šeit nav – viss, kas no lauka novākts šķībāks un greizāks, pārtop ziemas salātos jeb Vīriešu zaptē." Ar recepti labprāt dalās arī ar "Tasty.lv" lasītājiem.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kgtomāti2 kgburkāni1 kgsīpoli1 gab.liels ķiploks2 kgliels kabacis1 kgvārītas lapiņsēnes pēc garšassāls pēc garšascukurs pēc garšasetiķis glāzeeļļa

Sagatavošana

1

Katliņā eļļā apcep sīpolus, liek klāt burkānus.

2

Pārlej ar blenderētiem tomātiem. Un šī ir viena riktīgi laba saimnieču viltība: tomāti izšķīdīs tik un tā, tādēļ mēs izgriežam tomātam serdi un ar visu mizu liekam blenderī. Atkrīt blanšēšana, turklāt šādi var pārstrādāt arī visus mazos tomātiņus, ar kuriem tik bieži negribas ķēpāties.

3

Šo visu vāra aptuveni 30 minūtes, tad liek klāt kabaci un sēnes.

4

Atkal pavāra, pievieno garšvielas un atkal pavāra. Garšvielas liek tik daudz, līdz ir tieši tāds ņiprums, kas tīkams mēlei.

5

Kopā sutina aptuveni 1,5 stundu, tad lej karstu burkās, aizvāko un nes uz pagrabu.

Vīriešu zapte ir lielisks veids, kā taupīt pārtiku un atvieglot sev dzīvi ziemā. Burciņu lej klāt zupai, sacepumam, lazanjai, "Chilli con carne" vai vienkārši sajauktu ar krējumu – un vakariņas gatavas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!