Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo pīrāgu mīklu: bļodiņā ber izsijātus kviešu miltus, pievieno sauso raugu, sviestu, sāli, eļļu, medu un remdenu pienu. Visu labi izmīca. Raudzē siltumā. Pirmo reizi raudzē stundu. Tad viegli pārmīca un raudzē vēl 30 minūtes.
Pa to laiku pagatavo pildījumu: zaļumus – lapu bietes, baziliku, timiānu, pētersīļus, piparmētru un lociņus – sasmalcina.
Tiem pievieno vājpiena biezpienu, citrona miziņu, sarīvētu ķiploku, olas dzeltenumu, garšvielas (muskatriekstu, melnos piparus un asos piparus, kā arī sāli).
Veido pīrādziņus (iesācējiem daudz ērtāk būs sarullēt pīrāgus radziņa formā).
Kad pīrāgi saformēti un salikti uz plāts, tos iesmērē ar olas baltumu ar pienu un pārkaisa ar ķimenēm un sāli. Un kādu brīdi "atpūtina" jeb 10 minūtes raudzē. Jā, pareizi jādara tā: sataisītos pīrādziņus uz pannas vēl minūtes "atpūtini", lai tie uzrūgst vēlreiz, tikai pēc tam liek tos krāsnī.
Cep 200 grādos 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni un visa māja piepildījusies ar reibinošu aromātu.
Labu apetīti!