Nikola Tasty - 152
Foto: Publicitātes attēli
Paldies rudenim, kurš mūs lutina ar dažādiem dabas gardumiem, un viens no veselīgajiem kārumiem – biete noteikti ir jāēd pēc iespējas vairāk. Un šie gardie rudens-biešu salāti padarīs ēdienkarti ne tikai daudzveidīgāku un krāsaināku, bet arī veselīgāku. Lai gan ierasts, ka bietēm jābūt tumši bordo krāsā, taču arī biešu saimē sastopami pārsteigumi, piemēram, to bagātīgā krāsu gamma, kas atšķiras arī garšu niansēs! Tāpēc izmēģini šo salātu pagatavošanai biedrības "Latvijas Mazpulki" bērnu un jauniešu izaudzēto ražu – krāsainās bietes.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsvaigas salātlapas3 gab.Mazpulcēnu krāsainās bietes100 gpekanrieksti150 gmīksts kazas siers1 gab.citrona sula un miziņa3 ĒKolīveļļa1 TKmedus pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītes. Iemarinē, aplejot ar citronu sulu, pievienojot citronu miziņas, olīveļļu, medu, sāli un piparus.

2

Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.

3

Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.

4

Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.

5

::!recepte::
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!