ķirbju biezzupa
Dzirdot vārdu "oga", prātā nāk sulīgi, sarkani ķekari, tomēr rudenī īsto slavas laiku piedzīvo pasaulē lielākā oga – ķirbis. Tas ir vitamīniem bagāts, ļoti veselīgs, garšīgs gan svaigā veidā, gan termiski apstrādāts, turklāt lieliski sniedz sāta sajūtu. Ķirbim ir ļoti daudz pielietojuma veidu, un ne tikai uzturā! No izgrebtā viduča uztura speciāliste Lizete Puga iesaka pagatavot gardu un veselīgu rudens zupiņu.
45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gabals ķirbja saldais kartupelis burkāns sīpols olīveļļa kokospiens garšaugi pēc izvēles

Pagatavošana

1

Uz cepešpannas izkārto ķirbi, saldo kartupeli, burkānu, mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu, apslaka ar olīveļļu.

2

Liek cepties aptuveni 30 minūtes.

3

Pēc tam sablendē kopā ar kokospienu un garšaugiem pēc izvēles!

Jā, tieši tik bezgala vienkārši! Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!