Foto: DELFI
Ja klasiskais kartupeļu biezenis šķiet nedaudz apnicis un meklē ko citādu, šis sacepums būs tieši laikā! Gana sātīgs, lai būtu pamatēdiens, bet izsalkušākiem derēs kā piedeva pie zivs vai gaļas.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.lieli kartupeļi400 mlkonservēti tomāti gabaliņos1 gab.vidēji liels baltais sīpols100 gČedaras siers (rīvēts)50 gsviests1 ĒKpaprikas pulveris pēc garšassāls, pipari3 gab.ķiploka daiviņas pēc garšaszaļumi

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež smalkāk un liek sālsūdenī vārīties, līdz mīksti. Nedaudz atdzesē un sastampā.

2

Kamēr kartupeļi vārās, lielā pannā izkausē sviestu un liek tajā sautēties smalki sakapātu sīpolu, sagrieztus lociņus, tomātus. Kad virums sāk burbuļot, pievieno saspiestas (vai sakapātas) ķiploka daiviņas, paprikas pulveri, sāli un piparus pēc garšas.

3

Visu izkarsē un pievieno tomātiem sastampātos kartupeļus – visu kārtīgi samaisa, lai kartupeļi un tomāti sajauktos.

4

Liek kartupeļu masu karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar rīvētu sieru un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz siers izkusis.

5

Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!