Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo un sagriež vai sarīvē smalkās ripiņās 8-10 kartupeļus.
Gatavos kartupeļus liek aukstā ūdenī. Kad visi nomizoti un sarīvēti, tos skalina zem auksta ūdens vismaz divas minūtes.
Pannā lej eļļu un sakarsē. Pievieno kartupeļus.
Kamēr kartupeļi cepas, sasmalcina vienu sīpolu un sešas ķiploka daiviņas.
Bļodiņā iesit sešas olas, pievieno sešas tējkarotes ar pienu, arī sāli, piparus un citas garšvielas, kas pašam labāk garšo un atrodas jau mājās.
Ja vēlas ēdienam pievienot gaļu, tad bļodiņas saturam pievieno sīki sagrieztu kūpinātas cūkgaļas karbonādi.
Bļodiņas saturam pievieno arī zaļumus – dilles un pētersīļus.
Kad kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni, pievieno iepriekš sakapāto sīpolu un ķiploka daiviņas. Pannas saturu pārber ar sev vēlamām garšvielām. Pievieno vairākus pikučus ar sviestu.
Kad kartupeļi gatavi, tiem pāri lej moņģeli.
Visu izlīdzina, uzliek vāku un ļauj sautēties aptuveni 10 minūtes.
Kad olas masa kļuvusi stingra, pāri ber rīvētu sieru. Un nedaudz vēl pasautē!
Lai labi garšo!