Foto: Ināra Lācarus
"Pasteis de nata" – maigi, ar olu krēmu pildīti kārtainās mīklas groziņi ir portugāļu tipiskākais un iecienītākais saldais našķis. "Tasty.lv" pavārgrāmatā piedāvājam ar šī deserta recepti, lai varat to pagatavot arī savā virtuvē. Ar recepti dalās gardēde Ināra Lācarus.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olu dzeltenumi400 mlpiens400 gkārtainā mīkla2 ĒKmilti200 gcukurs kanēļa standziņa vanilīns

Pagatavošana

1

100 mililitrus piena sajauc ar miltiem, lai veidojas putriņa.

2

Katlā uzkarsē atlikušo pienu (tātad – 300 ml) ar cukuru, maisot pamazām pievieno putriņu, līdz viss sabiezē, noņem no uguns un pievieno olu dzeltenumu. Samaisa visu!

3

Krēmu vārot, pievieno arī citrona miziņu bez baltās daļas un kanēļa standziņu (beigās gan mizas, gan standziņu ir jāizņem!).

4

Mīklu atlaidina un plāni izrullē, satin rullī un uz 30 minūtēm liek ledusskapī, tad izņem un sagriež 12 gabalos.

5

Liek formiņu veidnē, izlīdzina ar maliņām uz augšu.

6

Salej kūciņās krēmu un cep 230 grādos 25 minūtes.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!