Foto: DELFI
Pabīdieties, zirņi ar speķi! Laiks ieskatīties, kas citām zirņu receptēm "vēderā"! Piemēram, "Erwtensoep" vai "snert" Nīderlandē, kas latviski būtu sķelto zirņu biezzupa vai sautējums. Ēdiens īpaši populārs tieši ziemā – ideāli piemērots, lai to ēstu kopā ar krējumu vai uzdzertu pa virsu glāzi kefīra.

Pēc konsistences tā ir stingra un graudaina. Šī šķelto zirņu zupa ir pārsteidzoši līdzīga biezais auzu putrai. Lai gan zupai nav vienas precīzas receptes, tajā vienmēr būs prāva riekšava šķeltu zirņu, kā arī citi sezonas dārzeņi, piemēram, sīpoli, burkāni, kartupeļi, arī seleriji un puravi.

"Daudzi holandieši apzināti ļauj sautējumiem nostāvēt vismaz nakti, lai tas sabiezē. Bieži tiek teikts, ka šī zupa patiešām gatava tikai tad, kad tējkarote var stāvēt vertikāli tās centrā un palikt tādā pozīcijā vismaz dažas sekundes," par šo ēdienu raksta receptes autors Rihards – "Instagram" meklē viņu kā @riharudo.bento.

Var ēst uzreiz, bet visgaršīgāk sanāk, ja pagaida pāris stundas vai pat diennakti, kamēr biezzupa kļūst tumīgāka.

Lai labi garšo! Šī zirņu zupa ir tiešām "lekker"! (superīga!)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!