Foto: Inese Lisenko
Vai apnicis ierastais rasols? Tad laiks netradicionālam rasola pagatavošanas veidam – to pagatavojot kūkas formā. Šī torte var būt gan lielisks svētku galda akcents, gan garšīga dāvana kādam gardēdim. Recepti iesaka Inese Lisenko. Lai labi garšo!

Rasola receptes autore gatavo no šādām sastāvdaļām: kartupeļiem, burkāniem, olām, kūpinātas desas, zaļajiem zirnīšiem, marinētiem šampinjoniem, marinētiem gurķiem, majonēzes.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi burkāni olas kūpināta desa zaļie zirnīši marinēti šampinjoni marinēti gurķi majonēze sāls

Pagatavošana

1

Katliņā vāra kartupeļus un burkānus līdz tie kļuvuši mīksti.

2

Atsevišķā katliņā vāra olas aptuveni 15 minūtes, lai ir stingras.

3

Sagatavotās rasola sastāvdaļas sagriež salmiņos, izņemot olas un burkānus, tos sarīvē.

4

Sastāvdaļas sāk kārtot kūkas formā, pirmie "iet" marinētie šampinjoni (neko negriežam, liekam veselā formā. Tas nekas, ka viens mazāks, otrs lielāks!).

5

Kārtas kārto, kā nu katram labāk varētu garšot. Ieteikums: slapjajiem produktiem vajadzētu mīties ar sausajiem.

6

Starp kārtām smērē majonēzi.

7

Pagatavoto kūku liek ledusskapī, lai garšas savelkas un harmonizējas.

8

Pirms pasniegšanas kūku griež riņķī uz šķīvja (tātad, lai augšpusē nu būtu šampinjoni), noņem kūkas formas malas un aiziet – ēdam!

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!