Rasola receptes autore gatavo no šādām sastāvdaļām: kartupeļiem, burkāniem, olām, kūpinātas desas, zaļajiem zirnīšiem, marinētiem šampinjoniem, marinētiem gurķiem, majonēzes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā vāra kartupeļus un burkānus līdz tie kļuvuši mīksti.
Atsevišķā katliņā vāra olas aptuveni 15 minūtes, lai ir stingras.
Sagatavotās rasola sastāvdaļas sagriež salmiņos, izņemot olas un burkānus, tos sarīvē.
Sastāvdaļas sāk kārtot kūkas formā, pirmie "iet" marinētie šampinjoni (neko negriežam, liekam veselā formā. Tas nekas, ka viens mazāks, otrs lielāks!).
Kārtas kārto, kā nu katram labāk varētu garšot. Ieteikums: slapjajiem produktiem vajadzētu mīties ar sausajiem.
Starp kārtām smērē majonēzi.
Pagatavoto kūku liek ledusskapī, lai garšas savelkas un harmonizējas.
Pirms pasniegšanas kūku griež riņķī uz šķīvja (tātad, lai augšpusē nu būtu šampinjoni), noņem kūkas formas malas un aiziet – ēdam!
Lai izdodas!