Ketijas foto - 397
Foto: DELFI
Kā vēl uzfrišināt konservētus zaļos zirnīšus, lai tie salātos pārsteigtu ar neierastu garšu kombināciju? Jāraugās neierastāku sastāvdaļu virzienā, protams! Šie salāti nudien svētku galdā izcelsies ar neparastumu – zaļie zirnīši satiekas ar piesātināto Čedaras sieru, kraukšķīgu papriku un krējuma mērcīti.

Atceries – ar sastāvdaļu daudzumu vari variēt pēc savas gaumes. Ja salātus nevēlies treknus, liec klāt mazāk siera un izvēlies liesāku krējumu vai tā vietā izmanto bezpiedevu jogurtu.

Foto: DELFI
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 kārbas konservēti zaļie zirnīši "Bonduelle"220 gČedaras siers1 gab.sarkanā paprika1 saujapētersīļi120 gskābais krējums ĒKcitrona sula1.5 TKsaldās paprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Čedaras sieru sarīvē uz rupjās rīves un ieber bļodā. Zirnīšus nokāš no liekā šķidruma un pievieno sieram.

2

Papriku sagriež smalkos kubiņos, kas nedaudz lielāki izmērā par zirnīšiem. Pievieno pārējām sastāvdaļām.

Foto: DELFI
3

Smalki sakapā pētersīļus un ber bļodā. Ja labāk tīk dilles vai citi zaļumi, droši izmanto tos!

4

Sajauc mērcīti – atsevišķā traukā liek krējumu, pieber saldās paprikas pulveri, sāli, svaigi maltus piparus un citrona sulu. Kārtīgi samaisa, lai mērcīte labi sajauktos.

Foto: DELFI
5

Pārlej salātiem mērci un samaisa, lai sastāvdaļas labi sajaucas.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!