Kas gan var sacensties ar ābola un kanēļa smaržu?! Dziedātāja Aminata pievieno vēl citas gardas un aromātiskas sastāvdaļas un kopā ar "Rimi Gardēdi" Normundu Baranovski cep gardu ābolu pīrāgu savam basģitāristam Kristapam Ērglim.
Aminata atzīst, ka gatavo diezgan reti, tomēr viss atkarīgs no tā, cik daudz dziedātājai ir brīvā laika un kāds ir garastāvoklis. Visbiežāk viņa izvēlas to, ko var pagatavot ātri un viegli, piemēram, ieliek krāsnī lasi, sparģeļus un kartupeļus, klāt pagatavo dārzeņu salātus.
"Cenšos, lai ēdiens ir sabalansēts un veselīgs, bet lielākoties gatavoju parastu mājas ēdienu," stāsta dziedātāja, kuras visu laiku mīļākie ēdieni ir steiks un grilēta dorada ar kartupeļiem un dārzeņiem. Arī iepērkas viņa atkarībā no situācijas – dažreiz pērk ēdienu vairākām dienām, citā reizē ledusskapis ir tukšs, un, lai ietaupītu laiku un enerģiju, viņa pasūta kaut ko gatavu. Ja rodas iedvesma un gribas pagatavot kaut ko konkrētu, dziedātāja dodas uz veikalu un nopērk nepieciešamos produktus, bet kopumā maltīšu plānošana uz priekšu nav viņas stiprā puse, atzīst Aminata.
"Draugiem un radiem gatavoju pāris reizes gadā, svētkos. Vispār arī sev es gatavoju salīdzinoši reti, bet es plānoju laboties un gatavot biežāk," ar smaidu bilst dziedātāja. Šoreiz dziedātāja gatavojas ciemos uzņemt savu basģitāristu Kristapu Ērgli, tāpēc cep kārdinošu, aromātisku ābolu pīrāgu.
Noskaties video un uzzini, kā izdevās!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo mīklu, savienojot visas sastāvdaļas, cītīgi izmīci.
Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.
Tikmēr gatavo karameli: izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu.
Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē.
Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos, sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna.
Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā.
Ar dakšiņu sadursti mīklu.
Pildi tajā ābolus.
Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu.
Sakul olas baltumu un apsmērē mīklu.
Cep 200 grādos 22–25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai.
Pasniedz siltu ar saldējumu.
Lai labi garšo!