konservētas kukurūzas pankūkas plācenīši
Foto: DELFI
Vislielākā māksla, sagaidot viesus, ir uzburt kādu gardu uzkodu vai ēdienu teju no nekā. Šādās reizēs, kad tuvojas negaidīti viesi vai dirnēt visu dienu virtuvē nav laika, lieti noder plācenīši. Atliek vien palūkoties kādā virtuves plauktiņā pēc konservētas kukurūzas, un lielākais darbiņš jau paveikts. Vienkārši, ātri un lēti!

Plācenīši var kalpot kā laba uzkoda tāpat vai arī tapt par daļu no lielākas uzkodas. Ja tos papildināsi ar kādu garšaugu svaigo sieru un tomāta šķēlīti vai citu kraukšķīgu dārzeni, iedurot uzkodiņā mazu iesmiņu, ērta maltīte ballītei gatava!

Foto: DELFI
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza gab.olas30 gsviests100 gmilti1 TKsāls eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Izkausē sviestu. Lielā traukā iesit olas, pieber tām sāli (ja gribas – arī piparus) un sakuļ. Tad pielej izkausēto sviestu un apmaisa.

2

Olu masai pieber miltus un ar putojamo slotiņu samaisa, līdz mīklā nav kunkulīšu.

Foto: DELFI
3

Beigās pieber mīklai nokāstu konservēto kukurūzu un mīklu apmaisa, kukurūzas graudiņus tajā vienmērīgi iecilājot.

Foto: DELFI
4

Pannā uzkarsē eļļu uz vidēji augstas uguns. Liek tajā ar ēdamkaroti mazus plācenīšus un cep, līdz tie no abām pusēm skaisti zeltaini un nedaudz kraukšķīgi.

Gatavos plācenīšus pasniedz ar mērcīti – vislabāk krējuma un garšaugu.
Zibenīgi ātri tādu var pagatavot, sajaucot skābo krējumu ar pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!