Olgai Rajeckai ir rūpīgi izstrādāti ēšanas paradumi: "Divas reizes nedēļā ēdu gaļu, vienu reizi – zivi, trīs reizes – zupu, bet katru dienu – olas, svaigus dārzeņus, citronus, ābolus un citus augļus. Ģimenei parasti gatavoju es, sestdienu un svētdienu rīti mums ir īpaši – garo brokastu un pārrunu laiks. Draugiem arī gatavoju – svētkos un pēc deju mēģinājumiem, piemēram, skābu kāpostu zupu, kartupeļu kārtojumu, dažādus salātus."
Lai neko neaizmirstu un neizlaistu, dziedātāja iepērkas reizi nedēļā, bet sīkumus un to, kas pēkšņi aptrūcies, iegādājas piemājas veikalā. Viņas visu laiku iecienītākie ēdieni ir pamatīgi un spēcinoši: cepelīni, kartupeļu pankūkas, skābu kāpostu zupa, ukraiņu borščs, gulašzupa, ķirbju zupa, dažādi salāti ar pupiņām, cepeša gaļas salāti un biezpiena kūka ar zemenēm. Tāpēc, kad ciemos nāk puiši no grupas "Baritoni", Olga arī ķeras pie pamatīgas, klasiskas receptes – siļķes kažokā.
Noskaties video un uzzini, kā dziedātāja to gatavoja!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Novāri bietes, kartupeļus un olas, atdzesē un sarīvē.
Sagriez siļķi, sīpolus, zaļumus.
Sarīvē marinēto gurķi.
Majonēzi sajauc ar krējumu un garšvielām.
Kārto siļķi traukā: liec siļķi, tad sīpolus, daļu kartupeļu, daļu mērces.
Sajauc bietes ar ēdamkaroti mērces, kārto pa virsu.
Liec pārējos kartupeļus, mērci, pa virsu – olas un zaļumus.
Lai izdodas!