Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodiņā apvieno visas sausās sastāvdaļas.
Sakuļ olu kopā ar cukuru, pievieno biezpienu, krējumu, eļļu, laima sulu un tā mizu.
Bumbieri nomizo un sagriež mazos kubiņos. Tos iejauc mīklā.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes, pārbaudot ar koka irbulīti. Cep līdz momentam, kad izvelkot irbulīti, tam nekas nav pielipis.
Lai labi garšo!
Mafini ar āboliem un kanēli
Mmmm! Gardie Initas Briedinas mafini, kas pārpilni ar siltu kanēli un kraukšķīgiem ābolu gabaliņiem. Recepte ar pārsteidzošu garšu un reizē aromātu, kas lieliski piemērota baudīšanai jebkurā sezonā un jebkurā diennakts laikā! Izbaudi!
Slinkie auzu mafini brokastīm
Ja aptrūkušās idejas brokastīm un mājās augļu groziņā vientuļš gaida banāns, šie mafini būs ideāla recepte dienas sākumam Mīklas pagatavošana neaizņems pat piecas minūtes!
Ātri pagatavojamie karsto suši 'mafini'
Šie kumosa lieluma rīsu "mafini" pazudīs no galda dažu minūšu laikā! Bet tas tikai apliecinās to, ka ģimene tos godam ir novērtējusi. Katrs kumoss ir debešķīgs, tāpēc ceram, ka šo recepti izmēģināsi arī tu, jo nošaut greizi nu nekādi nevar!
Šokolādes mafini ar vārīta iebiezinātā piena krēmu
Kad mana draudzene Nikola (jā, esam vārda māsas!) sociālajos tīklos dalījās ar šo kēksiņu attēlu, nenoturējos un lūdzu viņai recepti, kaut gan biju sev apsolījusies uz kādu laiku saldumiem teikt nē. Bet, tici mums abām, – šim saldumam gribot negribot nevar atteikt. Izrādās, ka Nikola šo recepti pirms pāris gadiem noskatījusies no influenceres Kristīnes Danenbergsones un mazliet pamainījusi. Tā kā neesmu liels saldo našķu gatavotājs, centos atkārtot visu, kā Nikola mācīja. Receptes beigās varēsi atrast arī manu kēksiņu fotogrāfiju (kaunu pie malas par vizuālo izskatu!).
Melleņu mafini stundas laikā
Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!
Speķpīrāgu alternatīva – Fetas siera mafini
Ja speķa pīrāgi apnikuši vai nav iecienītākā uzkoda, bet ir nepārvarama vēlme kaut ko uzcept, tad laiks sāļajiem mafiniem ar, kā jau Jāņos pienākas, siera līdzdalību! Sātīgi, aromātiski, ēdami tāpat, izmantojami kā pamatbāze uzkodu tornim. Uzcept šos mafinus ir krietni vieglāk nekā speķa raušus!
Ziedkāpostu mini kēksiņi brokastīm
Jau pavisam drīz sāksies svaigo ziedkāpostu sezona. Jā, iespējams, tas nav pats “aizraujošākais” dārzenis garšas ziņā, taču tas ir vērtīgs un lietderīgs. Ziedkāposti lieliski remdē izsalkumu un satur vairākus vērtīgus vitamīnus: vitamīnu C, vitamīnu B6 un pat folijskābi. Tie kalpo kā dabīgs palīglīdzeklis cilvēka imūnsistēmas uzlabošanai, sirds un asinsvadu normālai attīstībai un darbībai.
Banānu mafini: našķis bez sviesta, cukura un miltiem
Vai iespējams pagatavot saldu kārumu bez miltiem, olām, cukura un sviesta? Jā! Vai tas vispār garšo labi? Absolūti! Nezinātājs pat nepateiks, ka šajā našķī nav nevienas no ierastajām kūku sastāvdaļām.
Supergardie valriekstu kēksiņi 'Dod vēl!'
Šie, pēc izskata necilie kēksiņi izturējuši vairāku gadu pārbaudi un to cepējai Zanei tiek pieprasīti visos svētkos. Ātri un vienkārši pagatavojami, viegli transportējami un bezgala gardi. Labāk gatavo dubultporciju, jo ar vienu pannu var nepietikt! Starp citu, mīkla lieliski noderēs arī kā kūkas pamatne.
Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu
Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.
Svētku kēksiņi ar balto šokolādi un avenēm – viegli kā mākonīši
Mazos svētkus varam radīt mēs paši. Kopā uzcepot un nobaudot kādu kārumu, māju piepilda kārdinošs aromāts un prieka sajūta radīta. Šie kēksiņi būs viegli, ne pārāk saldi, bet bezgala gardi. Mafinu recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi
Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti
Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".