Foto: Mārīte Gatavo

Šī ir viena no tām receptēm, kurā satiekas paaudzes – šo saldumu var kopīgi pagatavot pie atmiņu stāstiem par bērnības garšām. Un patiesībā šis ir arī lielisks gardums svētku galdam, lai iepriecinātu sevi un citus. Recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite). Lai izdodas!

30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab."Selgas" cepumu pakas360 gbiezpiens300 mlsaldais krējums50 gpūdercukurs vaniļas cukurs200 gmarmelāde

Pagatavošana

1

Gatavo biezpiena masas pildījumu: saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļu, pievieno biezpienu. Kuļ ar mikseri, līdz izveidojas bieza masa.

2

Masai pievieno smalki sagrieztu marmelādi.

3

Ar karoti uzliek pildījumu uz viena cepuma, tālāk veido trijstūri, pievienojot vēl divus cepumus. Aizpilda tukšās vietas un kārto uz šķīvja.

4

Liek ledusskapī vismaz uz 3-5 stundām.

5

Ūdens peldē izkausē šokolādi un pārlej to pāri cepumu mājiņām.

Izrotā ar sev vēlamiem saldajiem dekoriem.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!