Foto: DELFI

Turku zirņu milti tiek plaši izmantoti indiešu, nepāliešu un arī pat Karību salu teritorijā. No tiem var veidot dažādas uzkodas, saldumus, mērces un daudz ko citu. Viens liels pluss tiem ir tāds, ka tie ir arī labi cilvēkiem, kuri nepanes glutēnu. Šie milti ir ideāli svētdienu pankūkām, jo to specifiskā zirņu garša iedod papildus buķeti tam, ko gatavotājs jau pieliek klāt pašā masā. Šāda tipa miltus var atrast indiešu vai Āzijas veikalos, kā arī pa retu reizi standarta pārtiku produktu veikalos vai arī veikalos, kur pārdod veģetāriešu vai vegānu produkciju.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gturku zirņu milti110 mlūdens2 gab.olas0.5 gab.sarkanā paprika0.5 gab.sīpols3 gab.lociņi7 gab.kāpostu lapas sāls pipari pēc garšasvidusjūras garšvielas

Pagatavošana

1

Sagriež kāpostu sīkās strēmelītēs.

2

Sakapā sīpolu un sagriež smalki lokus un papriku.

3

Bļodā liek turku zirņu miltus, olas un ūdeni. Samaisa, līdz masa ir bieza un visi milti ir samaisīti.

4

Sacep sīpolus, tad kāpostus (vismaz minūtes 10-12, lai pasutinās), tad papriku un lokus (minūtes piecas papildus).

5

Saceptos dārzeņus liek sagatavotajā pankūku mīklā un apmaisa.

6

Pieliek klāt garšvielas un samaisa vēlreiz.

7

Liek zupas karotes izmēra mīklu uz pannas, izlīdzina un cep, līdz pankūkas maliņas savelkas, tad met otrādi.

Receptes autors Rihards ("Instagram" meklē viņu kā @riharudo.bento) piebilst: "Man šīs pankūkas patīk ēst ar mango čatniju, bet iet arī ļoti labi kopā ar bārbekjū mērcīti. Mīklai var arī likt klāt gaļu, ja tas nepieciešams!"

Lai labi garšo!

Sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru

Foto: DELFI


Sākotnēji biju apņēmības pilna gatavot kabaču pankūkas pēc savas izdomātās receptes, tiesa, ne viss notika tik spīdoši, tāpēc beigās šai receptei tika pievienotas vēl pāris sastāvdaļas, kā rezultātā tapa sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru.
Recepte

Zirņu plācenīši ar zaļumiem

Foto: Shutterstock


Ēdiens ne tikai gavēņa laikam – zirņu plācenīši ar dillēm.
Recepte

Karaliskās pankūkas ar sieru un dārzeņiem

Foto: Shutterstock


Ar kraukšķīgiem dārzeņiem, sieru un jogurta mērci pildītas pankūkas patiesi karaliskām brokastīm.
Recepte

Pildītas pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem

Foto: Shutterstock


Ātri pagatavojamas pildītās pankūkas ar šķiņķi un dārzeņiem.
Recepte

Korejas garša: ātri pagatavojamās kimči pankūkas

Foto: DELFI


Korejā kimči pankūkas ir tas pats, kas mūsu iemīļotās kartupeļu pankūkas. Viszināmākais veids, kā tiek pagatavota kimči pankūka – visas mīklas izklāšana pa vienu pannu, kas veido ļoti lielu pankūku, kuru dēvē par "kimchi-buchimgae".
Recepte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!