Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem producentam Kasparam Ansonam un Baltic Groove Orchestra mākslinieciskajam vadītājam un diriģentam Jānim Ivuškānam.
Dziedātāja Aija Andrejeva atzīst: ēdiena izvēlē viņa ir sajūtu cilvēks – ko kārojas, to arī gatavo. Tā kā iepirkšanās ar gatavošanu iet rokrokā, arī iepērkas viņa emocionāli. Ar plānošanu viņa pārāk neaizraujas un pārtikas iegādē vadās pēc katras dienas vēlmēm, vajadzībām un iespējām.
Aija ir galvenais pavārs ģimenē, bet viņai arī patīk uzņemt viesus un gatavot viņiem, iepriecinot ar dažādiem gardiem ēdieniem: "Gatavoju spontāni, pēc sajūtām, bet mans meistarstiķis, ko visi vienmēr no manis gaida, ir Napoleona kūka."
Dziedātāja atklāj, ka viņai pašai visu laiku mīļākie ēdieni ir krāsnī cepti kartupeļi un pasta. Arī tad, kad jāpalutina viesi – producents Kaspars Ansons un diriģents Jānis Ivuškāns, Aija paliek uzticīga sev un gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem. Lēti, izdevīgi un ļoti garšīgi!
Noskaties video un uzzini, kā pašam uzmeistarot pastu kā Itālijā!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus sajauc ar olām un sāli, izmīci stingrā mīklā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtini vismaz 15 minūtes.
Tad mīklu izrullē un sagriez plānās, garenās strēmelēs.
Pastu vāri 30–45 sekundes verdošā ūdenī.
Sakarsē pannā brokoļu rozetes un 100 ml ūdens.
Pannai uzliec vāku, lai brokoļi notvaicējas (tās būs 2–3 minūtes).
Noņem vāku un iztvaicē ūdeni.
Pielej eļļu, pievieno divas sakapātas ķiploka daiviņas.
Pielej citrona sulu un saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, iemaisi novārīto pastu un pasniedz ar rīvētu sieru.
Lai labi garšo!