Viktorija Kožemjakina
Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Nokrāso visus olu baltumus, ne tikai to čaumalas!
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
10 gab.cieti novārītas, atdzesētas olas0.5 TKsāls350 mlbiešu sula1.5 TKsinepes100 ggrieķu jogurts1 TKjebkuras iecienītas garšvielas (Provansas, hmeli-suneli u.t.t.) pēc garšassāls, pipari redīsu asni vai citi mikrozaļumi rotāšanai

Pagatavošana

1

Nolobi olas, pārgriez uz pusēm, izņem olu dzeltenumus un pārliec tos atsevišķā trauciņā.

2

Nomazgā olas baltumu pusītes (tas ir būtiski to vienmērīgai nokrāsošanai).

3

Iemērcē olas baltumus biešu sulā, kam pievienots sāls, un atstāj uz vismaz 20 minūtēm (jo ilgāk olas tiks mērcētas, jo košāka būs krāsa).

4

Pagatavo pildījumu - saspaidi olu dzeltenumus un sajauc tos ar grieķu jogurtu, sāli, pipariem, garšvielām un sinepēm.

5

Izņem olas baltumus no biešu sulas, nosusini un sapildi ar pagatavoto dzeltenumu pildījumu. Rotā ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!