Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz cepamā papīra ar zīmuli uzzīmē apli aptuveni 20 cm diametrā. Apgriez cepamo papīru otrādi, lai aplis ir redzams no otras puses, bet nesaskartos ar bezē masu vainaga veidošanas procesā.
Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz mīkstām putām, tad pakāpeniski pievieno cukuru (pa 1 ēdamk.) un puto līdz stingrām putām (aptuveni 5 minūtes).
Pievieno kakao, nedaudz saputo (dažas sekundes), tad pievieno citrona sulu un etiķi, beigās pieliec cieti. Puto vēl dažas sekundes, līdz citrona sula un ciete ir iemaisījusies masā.
Pārliec bezē masu konditorejas maisā. Uz cepamā papīra pa apli apkārt izgrieztajam diametram cieši blakus otrai veido nelielas bezē ligzdiņas tā, lai tās savstarpēji saskartos ar malām. Ja neizmanto konditorejas maisu, var izlikt "ligzdiņas" ar ēdamkarotes palīdzību, liekot masu uz papīra un ar karotes mugurējo daļu veidojot nelielu iedobumu katras ligzdiņas centrā.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī (100-120 grādos) 2 stundas. Atdzesē cepeškrāsnī.
Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi ar saldo krējumu, sajauc līdz viendabīgai masai un liec ledusskapī atdzesēties.
Saputo maskarpones sieru ar šokolādes un saldā krējuma maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls. Beigās pievieno jogurtu un dažas sekundes saputo visu kopā.
Pārliec pildījumu konditorejas maisā un sapildi katru "ligzdiņu" ar krēmu. Liec ledusskapī nedaudz ievilkties.
Rotā ar šokolādes olām un pasniedz.