Publicitātes foto
Klasiska bērnības garša, ar ko nosvinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu!
150Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
600 gbiezpiens330 mlsaldais krējums48 gab.klasiskie Selgas cepumi340 gmarmelāde 'Vijolīte'200 gievārījums70 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs200 gtumšā šokolāde120 mlsaldais krējums glazūrai

Pagatavošana

1

Lielā bļodā ber biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas pupiņu pastu.

2

Sastāvdaļas ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies bieza masa.

3

Biezpiena masā ar karoti iemaisa mazos gabaliņos sasmalcinātu marmelādi.
Sāk kūkas kārtošanu. Uz paplātes vai kūku dēlīša novieto 16 cepumus, izveidojot kvadrātu, ko vienmērīgi pārklāj ar ievārījumu.

4

Virs ievārījuma kārtas izlīdzina biezpiena masu, tad liek cepumu kārtu, to pārklāj ar biezpiena masu, tad izkārto trešo cepumu kārtu, ko arī pārklāj ar biezpiena masu.

5

Kūku liek ledusskapī un atdzesē 1 – 2 stundas.

6

Pagatavo šokolādes glazūru. Katliņā uzkarsē saldo krējumu, ar to pārlej sīkos gabaliņos sasmalcinātus šokolādes kriksīšus, šokolādei ļauj kādu minūti sasilt, tad ar karoti sastāvdaļas maisa, līdz izveidojusies bieza šokolādes masa. Ar šokolādes glazūru pārklāj atdzesētās kūkas virspusi.

7

Ieteikums: šokolādes glazūru var aizstāt ar kakao. Tad ieteikums izmantot nesaldinātu kakao pulveri un, pirms ar to pārbērt augšpusi, kūku apziest ar nelielu daudzumu biezpiena masas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!