Publicitātes foto
Pasaulē nav nekā pašaizliedzīgāka par mātes mīlestību, tāpēc arī mammas ir pelnījušas visu to labāko, skaistāko un garšīgāko! Dziedātāja Marta Grigale šo dienu svinēs gan kā māmiņa, gan kā meita un mazmeita, samīļojot un lutinot savus vistuvākos cilvēkus. Tāpēc kopā ar meitiņu Grētu viņa dodas pie šefpavāra, "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē, ar ko palutināt mammu un vecmāmiņu.

Ikdienā Marta Grigale cenšas atrast balansu starp to, kas ir garšīgs, veselīgs, ātri pagatavojams un iztur bērnu bargo kritiku. "Parasti tie ir spontāni lēmumi, tāpēc arī saplānot ēdienreizes vairāk nekā dažas dienas uz priekšu mums nesanāk un veikalā iegriežamies diezgan bieži," stāsta Marta.

Gatavošana ģimenē dziedātājai ir dalīts pienākums kopā ar vīru. "Arī vīra mamma mūs bieži lutina ar, kā mēs to dēvējam, "paikomātu" – teju katru nedēļu sūta zupas un citus ēdienus, kurus ēdam vairākas dienas. Tā kā neesmu liels gatavošanas fans, ārkārtīgi priecājos par šo iespēju," atzīst Marta. Viņai vislabāk garšo vienkārši un jau kopš bērnības iemīļoti ēdieni: visu veidu pankūkas, karstmaizes, dažādi brokastu ēdieni jebkurā diennakts stundā, klasiski deserti – debesmanna, buberts, biezpiena sacepums.

Arī tad, kad dziedātāja gatavo draugiem vai radiem, 99% gadījumu tās ir kūkas un deserti. Viņas firmas ēdiens ir banānmaize, bet šoreiz, gaidot ciemos Martas mammu un vecmāmiņu, abas ar Grētu ķeras pie biezpiena klimpām zemeņu mērcē, kas atbilst visiem Mātes dienas mielasta kritērijiem – garšīgi, skaisti un ļoti mīļi, turklāt lēti!

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gpilnpiena biezpiens500 gmilti1 šķipsnacukurs400 gzemenes150 mlūdens

Pagatavošana

1

Biezpienam pievieno miltus, samīci viendabīgā, blīvā masā. Masu sagriez vairākās daļās un katru daļu izrullē garā "desā". Katru "desu" sagriez gabaliņos – izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas gribēsi.

2

Katlā uzvāri ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāri, līdz tie uzpeld. Nokās, un klimpas gatavas!

3

Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāri, padzesē un sablendē.

4

Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!