Viktorija Kožemjakina
Cepšanas laiks – 15 minūtes, bet līdz ēšanai gan vēl kādas sešas stundas jāpagaida. Basku siera kūka ir visvienkāršāk pagatavojamā svētku kūka, pavāre un uztura speciāliste, "Elvi" eksperte Jevgēnija Jansone iesaka klasisko recepti mazliet pilnveidot ar grieķu jogurtu un medu, lai kūka kļūtu nedaudz liesāka un medus piešķirtu tai harmonisku saldumu. Šī recepte ir nelielai siera kūkai, sastāvdaļu daudzumu droši var dubultot.
375Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gkrēmsiers istabas temperatūrā135 gcukurs2 gab.olas200 ggrieķu jogurts40 gmedus1 TKvaniļas cukurs1 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220-240 grādus karstumam. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru kūkas veidni (16 cm mazākai kūkai, 22-24 cm, ja taisi divreiz lielāku kūku).

2

Sajauc (bet neputo) krēmsieru ar cukuru.

3

Pievieno olas un samaisi.

4

Pievieno grieķu jogurtu, medu, vaniļas ekstraktu, samaisi.

5

Pievieno kviešu miltus, atkal samaisi un lej formā.

6

Liec cepties uz 15 minūtēm, tad izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku tajā, līdz cepeškrāsns atdzesējas.

7

Novieto kūku ledusskapī uz vēl vismaz 6 - 10 stundām.

8

Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu un medu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!