Viktorija Kožemjakina
Vasara jāgaida ar svaigumu un vieglumu, tāpēc veikala "AlkOutlet" eksperti iesaka recepti klasiskam mohito. Izmēģini!
5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
8 gab.piparmētru lapas2 TKcukurs2 ĒKlaima sula ledus50 mlgaišais rums gāzēts ūdens piparmētru lapas, laims rotāšanai

Pagatavošana

1

Glāzēs liec piparmētru lapas, pievieno cukuru un ar karoti ~2 minūtes maisi piparmētru lapas kopā ar cukuru. Maisīšanas laiks ir svarīgs, jo šajā procesā no piparmētrām izdalās aromātiskās eļļas un tas uzlabo dzēriena aromātu.

2

Maisot nedaudz saspaidi piparmētru lapiņas, bet dari to viegli.

3

Pielej laima sulu un atkal maisi, lai cukurs izšķīst. Piepildi glāzes ar ledu un ielej rumu. Beigās pielej gāzētu ūdeni (daudzumu izvēlies pats - jo vairāk pieliesi ūdeni, jo vieglāks būs mohito).

4

Rotā ar laima daiviņām, piparmētru lapu un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!