Foto: Viktorija Kožemjakina

Ja būtu jāatrod mūsdienu bērnu bērnības garša, tad uzpūteņus un klimpas noteikti izkonkurētu grilētas mīkstās pastilas jeb maršmelovi. Bērni ugunskurā kausētos zefīrus ēd ar cepumiem vai citiem našķiem un no sirds iesaistās maršmelovu grilēšanā, pilnībā izbaudot šo ķepīgo kārumu burvību. Lai kārumniekiem nav jāpiemeklē rūpnieciski ražoti cepumi, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iepriecināt bērnus Bērnu tiesību aizsardzības dienā un gatavot cepumus ar grilētiem maršmeloviem un tumšo šokolādi. Gards un vasarīgs kārums garantēts!

50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

315 gkviešu milti150 gbrūnais cukurs1 TKsoda1 TKsāls0.5 TKkanēlis TKmalts kardamons100 gauksts sviests110 gmedus75 gsaldais krējums1 TKvaniļas ekstrakta vai vaniļas cukurs maršmelovi melnā šokolāde

Sagatavošana

1

Sajauc kviešu miltus ar sodu, cukuru, sāli, kanēli un kardamonu.

2

Sagriez mazos gabaliņos vai uz rupjas rīves sarīvē sviestu. Pievieno to miltu maisījumam, apmaisi.

3

Pievieno medu, saldo krējumu un vaniļu, visu samīci viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz dažām stundām vai nakti.

4

Atdzesēto mīklu izrullē 0,3-0,4 cm plānā kārtā. Vēlreiz novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

5

Sagriez auksto mīklu vienādos kvadrātiņos vai taisnstūros, caurdur katru kvadrātiņu ar dakšiņu un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

6

Izņem no krāsns un atdzesē.

7

Pildi cepumus ar šokolādi un grilētiem maršmeloviem - katru maršmelovu grilē uz ugunskura (vai arī apdedzini ar degļa palīdzību), lai tas kļūst mīksts un ārēji apcepts.

8

Svaigi grilētu maršmelovu liec uz cepuma, uzreiz tam virsū liec tumšās šokolādes gabalu, pāri otro cepumu un baudi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!