Foto: Publicitātātes foto

Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Šoreiz Diona ciemojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska, lai saviem ciemiņiem – draudzenēm Leldei un Evitai – celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.

Diona ēst gatavošanas misiju mājās dala ar draugu, un kopumā uz gatavošanu abi pārāk neiespringst, tomēr vismaz reizi nedēļā viņa ķeras pie pavārmākslas. Tad top plānās pankūkas, makaroni ar vistas fileju vai kādu mērci, kartupeļi vai griķi ar maltās gaļas mērci un vienmēr kādi svaigie salāti.

"Ja pieķeros gatavošanai, tad no sirds!" saka Diona. "Parasti balstos uz savām vēlmēm, kuras savukārt balstās uz manām emocijām. Protams, iečekoju to, kādi produkti ir mājās, bet viss notiek caur sajūtu, ko gribētos un ko negribētos."

Atšķirībā no daudziem citiem, kuri no iepirkšanās katru dienu labprāt pārslēgtos uz rūpīgāku pirkumu plānošanu ilgākam laikam, Dionas ceļš ved pretējā virzienā: ja agrāk viņa plānoja un iegādājās produktus visai nedēļai, tad tagad uzticas ikdienas vēlmēm un sajūtām.

Turklāt dziedātāja atzīst: bieži vien ir tā, ka tikai pirmajā brīdī šķiet – mājās nekā nav, patiesībā ir gandrīz viss vajadzīgais un jāpiepērk tikai kāds noteikts produkts. "Bet, kā jau mēs zinām, ejot uz veikalu pēc piena, pārnāksim mājās ne tikai ar pienu," smej Diona.

Makaroni, karbonādes, dažādi saldie ēdieni, kas dziedātājai vienmēr vajadzīgi maltītes noslēgumam, un debesmanna ar pienu pāri visam – savām iecienītajām izvēlēm Diona paliek uzticīga arī tad, kad ciemos pošas viņas draudzenes. Top garda un lēti pagatavojama pasta ar gaļas bumbiņām!

Noskaties video un gatavo arī tu!

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
400 gspageti300 gliellopa maltās gaļas250 gmini plūmju tomāti480 gtomātu mērce40 gsiers10 gpētersīļi eļļa sāls pipari garšaugu maisījums

Pagatavošana

1

Garšaugu maisījumu ieber piestā un sasmalcini.

2

Liellopa gaļai pievieno sāli, ēdamkaroti siera, garšaugu maisījumu, piparus un samīci viendabīgā masā.

3

Izveido nelielas bumbiņas un izcep aerogrilā vai cepeškrāsnī.

4

Plūmju tomātus noskalo un nosusini.

5

Pannā ielej eļļu, sakarsē un tajā ieber tomātus. Apcep apmaisot.

6

Sakapā pētersīļus, pievieno pannā tomātiem. Samaisi.

7

Visbeidzot pievieno pannā arī tomātu mērci, samaisi un uzliec vāku, lai pasautējas.

8

Kad gaļas bumbiņas izcepušās, saber tās tomātu mērcē uz pannas un atstāj uz mazas uguns pasautēties, uzliekot pannai vāku.

9

Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un verdošā ūdenī ieber spageti.

10

Izvāri, nokās un pievieno tomātu mērcei un gaļas bumbiņām uz pannas.

11

Lēnām iecilā makaronus mērcē.

12

Servē lēzenā bļodā, pārkaisot ar ēdamkaroti rīvēta siera.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!