Foto: Shutterstock
Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā – Jāņi. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu. "Maxima Latvija" attīstības tehnologs Dmitrijs Buzmakovs iesaka recepti alus mīklai, ko likt lietā, gatavojot dažādas fritētas uzkodas – sīpolus, kalmāru gredzenus, sieru u.t.t.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
50 mleļļa100 mllager tipa alus50 mlūdens150 gmilti3 gab.olu baltumi pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Traukā ielej eļļu, alu, ūdeni un pievieno miltus. Sastāvdaļas samaisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

2

Mīklai pievieno sāli pēc garšas.

3

Otrā traukā saputo olu baltumus, līdz veidojas stingras putas, un tās iecilā mīklā.

4

Kad mīkla ir gatava, tajā var apviļāt garneles, sīpolu vai kalmāru gredzenus, zivs gabaliņus vai dārzeņus.

5

Uzkodas jācep lielā eļļas daudzumā vai karstā gaisa fritierī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!