Publicitātes foto
Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie šefpavāra, "Rimi" gardēža Normunda Baranovska, lai trim bargiem ēdiena kritiķiem celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu.

Ko ēdīsim vakariņās? Dziedātājas un vokālās pedagoģes Kato (Annas Zankovskas) virtuvē atbilde uz šo mūžseno jautājumu visbiežāk ir atkarīga no noguruma pakāpes. “Ja man gadījusies brīvāka diena, labprāt izvēlos ēdienu, kam vajadzīgs ilgāks gatavošanas process, bet, ja esmu mājās vēlu, labi iet iekšā arī pelmenīši un citi garšīgi, bet ne visai veselīgi pusfabrikāti,” atzīst Kato. Parasti mājās gatavo tas, kuram vairāk brīva laika un iedvesmas, un ģimenē šie pienākumi tiek dalīti.

Kato labprāt gatavo arī draugiem un radiem: “Piemēram, Līgo svētkos tieši es esmu atbildīgā par lielo soļankas jeb, kā tagad pieņemts teikt, sāļviras katlu. Tā ir mana mīļākā zupa, ar kuru nevar nošaut greizi! Vēl reizēm cienāju ar cepeškrāsnī gatavotiem gnocchi ar konservētiem tomātiem un mocarellu vai nachos čipsiem ar malto gaļu un vēl visādiem labumiem. Recepti aizņemos no Našķoties Zanes.”

Dziedātājas mīļākie ēdieni ir soļanka, gulašs, Pho zupa, suši un buberts, ko gatavo Dzidrastante. Bet ar ko pacienāt tik prasīgus viesus kā trīs pirmklasnieki, kuri pie Kato apgūst dziedāšanu? Top ļoti īpašs deserts, iespējams, vēl īpašāks par Dzidrastantes bubertu – karamelizēti rabarberi ar griljāžas saldējumu. Izklausās smalki, bet sanāk lēti un ļoti garšīgi!

30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 grabarberi350 gcukurs150 gmilti40 gauzu pārslas180 gsviests180 gsviests400 mlvaniļas saldējums

Pagatavošana

1

Rabarberus nomazgā un nemizotus sagriež, lai saglabājas krāsa. Pannā izkausē 100 g cukura, līdz tas pārtop karamelē, pievieno 30 g sviesta un uzber sagrieztos rabarberus. Maisot karamelizē un pēc tam visu masu no pannas pārceļ cepamajā traukā.

2

Bļodā liec 150 g sviesta, 150 g miltu un 150 g cukura, ar rokām samīca, veidojot drumstalas. Ar drumstalām pārkaisa karamelizētos rabarberus cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

3

Uz pannas izkausē atlikušos 100 g cukura un staipīgajā masā ieber auzu pārslas. Maisot tās karamelizē, pēc tam pārliek uz cepamā papīra, kuru pārloka uz pusēm. Ar mīklas rulli izrullē cepamajā papīrā ielocītās karamelizētās auzu pārslas. Atstāj uz brīdi, lai atdziest un sacietē. Auzu pārslu griljāžu izņem no cepamā papīra un sadrupina. Iemaisa to saldējumā.

4

Vasarīgo desertu servē, lēzenās bļodās liekot karamelizētos rabarberus ar drumstalām. Virsū sēdina vienu vai vairākas saldējuma bumbiņas ar auzu griljāžu.

Izbaudiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!