Jāņu galdā, protams, goda vieta tradicionāli jāierāda alum un sieram, tomēr veikalu tīkla "Elvi" pārdošanas dati gadu no gada apstiprina – modernie līgotāji saulgriežus svin arī ar šašliku, uzkodām un kūkām. Lai Jāņu nakts jaunām garšu baudām bagātāka, "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni šogad aicina pagatavot vasarīgu rabarberu – zemeņu drumstalkūku ar kardamonu.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

DRUMSTALĀM:200 gkviešu milti150 gauzu pārslas200 gauksts, nelielos gabalos sagriezts sviests130 gbrūnais cukurs0.5 TKmalts kardamons0.5 TKkanēlis1 šķipsnasāls PILDĪJUMAM500 grabarberi300 gzemenes1 TKmalts kardamons1 ĒKvaniļas cukurs sula no viena apelsīna30 gkviešu milti40 gbrūnais cukurs saldējums vai grieķu jogurts pasniegšanai

Sagatavošana

1

Rabarberus un zemenes nomazgā. Zemenēm noņem kātiņus, sagriež uz pusēm, rabarberiem nogriež galiņus un sagriež 2 cm garos gabalos.

2

Rabarberus liek lielā bļodā, apslaka ar apelsīnu sulu, apkaisa ar cukuru, miltiem, vaniļas cukuru, kardamonu un visu apmaisa.

3

Pievieno uz pusēm sagrieztas zemenes, vēlreiz viegli apmaisa un pārliek augļu maisījumu cepampannā.

4

Pagatavo kramblu pildījumam - ber visas sastāvdaļas virtuves kombainā un darbina to ~30 sekundes, lai visas sastāvdaļas sajaucas kopā, bet maisījums paliek drupačains.

5

Liek krambla masu virsū augļiem un cep cepeškrāsnī (180 grādos) aptuveni 30-40 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!