Foto: Privātais arhīvs
"Vienas no manām jaukākajām bērnības ainiņām ir saistītas ar mīļās omes brīnišķīgo dārzu, kurā bija gan ziedu jūra, gan rūpīgi koptas sakņu vagas, kurā es, mazs ķipars, cītīgi lāčoju pakaļ omei, cenšoties būt noderīga, ar interesi klausoties viņas stāstos par vagās un dobēs esošajiem augiem un vērojot ar kādu mīlestību tie tiek apčubināti. Kulinārās atmiņas gan vairāk ir saistītas ar smaržīgajām ogām un kraukšķīgajiem pirmajiem gurķīšiem, bet nesen prātā uzplaiksnīja arī omes gatavotais sautējums, kurš tika vārīts no pašas dārzā audzētajiem dārzeņiem. Precīzu recepti nezinu, bet šķiet, ka tādas arī nebija, jo katlā tika likts viss, kas tobrīd "trāpījās pa rokai". Pagatavoju no tā, kas nu ielēca manā iepirkumu somā un jāteic, ka imitācija izdevās! Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais," stāsta "Tasty" lasītāja Alda. Lūk, kas nonāca viņas katlā un kas no tā sanāca!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
600 gatkauloti vistu šķiņķi3 gab.vidēja izmēra burkāni1 gab.puravs1 gab.vidēji liels sīpols500 gkartupeļi1 gab.mazs kabacis500 gpuķkāposts200 gmini paprika5 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKkaltēts estragons pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Vistu šķiņķus sagriež mazos gabaliņos, apcep tajā pašā katlā, kurā tiks gatavots sautējums.

2

Sīpolu un puravu sagriež, pievieno vistai, visu samaisa, nedaudz pasutina.

3

Burkānus nomizo un sagriež šķēlītēs, pievieno vistai, puraviem un sīpoliem, apmaisa, samazina karstumu un sutina, ik pa laikam apmaisot, līdz vista gandrīz gatava (tas būs ātri).

4

Katlā liek kubiņos sagrieztus kartupeļus, šķēlēs sagrieztu kabaci, nemizotas ķiploka daiviņas un papriku. Pievieno sāli, piparus un estragonu, visu apmaisa. Pievieno verdošu ūdeni, apmēram līdz pusei sautējuma.

5

Kad ūdens sāk vārīties, karstumu samazina un vāra sautējumu apmēram 20 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem.

"Šis ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, kuru gatavojot nav strikti jāievēro sastāvdaļu daudzums, kā arī var papildināt vai mainīt dārzeņu kombinācijas!" uzsver Alda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!