Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pavisam drīz. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē un iepriecina savu draugu aktieri Kārli Arnoldu Avotu.

Vai tā nav zelta dzīve! Kristens Krīgers pats virtuvē nerosās – viņam ir paveicies ar sievu, kura apveltīta lieliskām pavāra prasmēm. "Ko sieviņa uztaisa, to es ēdu. Neatceros, kad es būtu gatavojis ģimenei vai draugiem. Manai sievai tas pārāk labi padodas," stāsta Kristens. "Es esmu diezgan azartisks, un man patīk uzvarēt, bet ēdiena gatavošanā es stabili esmu otrajā vietā – ar atrāvienu. Esmu asistents, kurš nomazgā traukus."

Kristena lieta vairāk ir brokastis – vismaz ciktāl tas attiecas uz kafiju, kuru viņš katru rītu gatavo abiem ar sievu, kura tikmēr sarūpē dienas pirmo maltīti. Bieži vien abi dodas paēst arī ārpus mājas – Kristenam šķiet, ka reizēm tā pat sanāk lētāk.

Toties iepirkties gan viņš dodas un uz veikalu līdzi ņem sievas sagatavoto sarakstu. Tiesa, tas neattur no impulsīviem pirkumiem – parasti olimpietis nopērk visu, kas ir sarakstā, un tad izvēlas našķus.

Viņa mīļākais ēdiens ir jebkāda veida pasta, bet iecienītākais našķis – jebkāda veida šokolāde. Arī savam draugam, aktierim Kārlim Arnoldam Avotam Kristens galdā ceļ pastu. Vai šāds ēdiens dod vienlīdz daudz enerģijas gan olimpietim, gan aktierim? Noskaties video un noskaidro, bet mēs novēlam, lai pastas un šokolādes spēks palīdz kaldināt zeltu!

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gmakaroni0.5 gab.cukīni50 gsaldēti zaļie zirnīši3 gab.nelieli burkāni150 gcāļu šķiņķi180 gsaldskābā mērce ar ananasiem eļļa pēc vajadzības pēc garšassāls, čili pipari

Sagatavošana

1

Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriež nelielos gabaliņos. Sagriež arī vistas šķiņķīšus. Uzvāra ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liek makaronus un vāra, līdz tie gatavi (apmēram 6–8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.

2

Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot – zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.

3

Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisa izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!