Foto: DELFI
Garša atgādina picu, forma – visīstākais sacepums! Mūsu ģimenei ļoti garšoja, pagatavojiet arī jūs!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.vidēja izmēra kabacis300 glabi kūstošs siers, piemēram, mocarella150 gČedaras siers100 grīvēts cietais siers2 gab.lielas olas0.5 TKsāls400 gliellopa maltā gaļa (var arī citu)400 gsmalcināti konservēti tomāti1 TKVidusjūras garšaugu maisījums1 gab.paprika pēc garšasķirštomāti1 gab.sarkanais sīpols zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem, ietauko cepamformu.

2

Kabaci sarīvē, pārkaisa ar sāli un samaisa. Liek caurdurī un ļauj notecēt sulai. Pēc tam ar rokām kārtīgi izspiež lieko mitrumu.

3

Rīvēto kabaci sajauc ar 150 gramiem mocarellas un 100 gramiem rīvēta Čedaras siera. Pievieno sakultas olas un cieto sieru, visu kārtīgi samaisa un liek cepamtraukā, cieši sablīvējot un veidojot sacepuma pamatni.

4

Liek krāsnī un cep 20 minūtes.

5

Tikmēr pannā uz vidējas liesmas apcep sīpolus un malto gaļu. Gatavo gaļu pārliek bļodā, notecinot lieko šķidrumu un taukus. Iemaisa gaļā tomātus un Vidusjūras garšaugu maisījumu.

6

Sacepuma pamatni izņem no krāsns, pāri kārto sagatavoto gaļas un tomātu masu.

7

Pārkaisa ar smalki sagrieztu papriku un uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiem. Ja vēlas, var pievienot arī citas piedevas, piemēram, svaigus šampinjonus, sīpolus, marinētus gurķus, olīvas u. tml.

8

Pārkaisa ar atlikušo sieru un liek atpakaļ krāsnī – cep apmēram 20 minūtes, līdz mērce pilnībā izkarsējusies un siers izkusis un apcepies.

9

Pirms griešanas un pasniegšanas ļauj sacepumam 5 minūtes atpūsties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!