Foto: Privātais arhīvs
"... un kabaču Dievs nolaidās pār latviešu dārziem, dāsni dāvājot dažāda izmēra dārzeņus, radot tautā milzu problēmu – kur viņus likt, bitīt matos!" saka Jeļena Dimante, daloties ar dievīgi labu recepti, kas noderēs, lai pārstrādātu kārtējo no laukiem atceļojušo kabaci. Turpinājumā – Jeļenas recepte, gandrīz pilnībā saglabājot oriģinālrakstību.

Es pat Latvijā neesmu, bet TĀ Dieva pirksts skāra arī mani. Kabaču izskatā, protams. Nav tā, ka es ģībtu no kabačveidīgajiem, drīzāk teiktu, ka labāk metu slaidu loku, jo... vienkārši metu un viss! Bet ja dod, nu kā neņemsi? Ņems! Neies tak mantu laist zudumā!

Pie šīm kotletēm ideāli klāt iet visi ledusskapja un dārzeņu kastes iztukšīši, pustukšīši un vējonīši (pardon!).

40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kabači burkāni maltā gaļa olas milti pēc garšassāls, pipari, garšvielas

Sagatavošana

1

Uzstellē gaļas maļamo uzparikti.

2

Nomizo kabaci, sēklas var neņemt ārā, ja nu vienīgi galīgi makten pāraudzis, tad jā, izķidā to.

3

Manam kabacim pulciņā pievienojās pāris karstuma nomocīti burkāni, tu arī droši kādu paķer. Ja ir, protams!

4

Visu izlaid caur gaļasmašīnu un izspied sulu! Caur marli, dvieli vai vīra/sievas T kreklu... kas nu pa rokai. Sulu spied iekšā kādā ķopsī.

5

Ņem ķopsi un aplej istabas augus.

6

Bļodu ar izspiesto kabačburkānmasu stutē zem gaļas mašīnas un klāt piemal gaļu (es pārmaļu arī veikala malto, man tā labāk patīk) un visu, ko esi saganījis ledusskapī. Veģetārieši var paķert kādu kartupeli. Un sīpolu neaizmirsti!

7

Gaļas maļamo vairs nevajadzēs, vari vai nu samest izlietnē, vai sākt mazgāt to. Skatoties, kāda ir tava pedantisma pakāpe.

8

Masai klāt iesit pāris olas un dažas ēdamkarotes ar kaudzi miltu (tu jau saproti, ka miltu daudzums "atkarājas" no izmēra, jo izmēram ir nozīme!), un protams garšvielas. Te tu vari izbraukt caur garšvielu plauktu un sabērt klāt visādus pārpalikumus no paciņām. Kabacis ir riktīgi labs garšvielu garšas pastiprinātājs.

9

Jauc to visu ar karoti, kamēr tāda bieza masa paliek.

10

Panna, eļļa, cep! Ar rokām nav jāviļā, liec ar karoti, smuki apcepsies jebkurā gadījumā.

Labu apetīti!

P.S. Kāpēc bildē pusiekosta kotlete? Jo izrāvu no mutes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!