Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kabačus nomazgā, sarīvē uz rupjās rīves, nospiež sulu.
Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, nospiež sulu. Kartupeļiem un kabačiem jābūt apmēram vienādā svarā.
Sēnes (var izmantot jebkuras - šampinjonus, gailenes, bekas) sacep ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus, noņem no plīts, vēl karstām pievieno 2/3 no Bešamela mērces, samaisa.
Kabačus un kartupeļus samaisa, pievieno olu, sāli, piparus, miltus, visu kārtīgi sajauc.
Cepamtraukā liek pusi no kabaču - kartupeļu masas, izlīdzina, tad liek sēnes, izlīdzina un tad atkal kabaču - kartupeļu masu, izlīdzina. Pa virsu lej atlikušo Bešamela mērci, izlīdzina.
Liek līdz 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī un cep 40 - 50 minūtes(atkarībā no tā, cik biezas ir sacepuma kārtas).
Kad sacepums gatavs un tā virsma apbrūnējusi, izņem no cepeškrāsns un atstāj ievilkties uz kādām 15 minūtēm.
"Šo var ēst gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu zivij vai gaļai. Tikai nemāni sevi! Šie, protams, ir dārzeņi, bet tas Bešamels un tie kartupeļi... Nekas baigi diētisks. Protams, var paveiksies un negaršos, bet garantiju par šo es nedodu un īpašas cerības uz šo neliktu vis," uzsver receptes ieteicēja Zuzanna B.