Foto: Privātais arhīvs
Tā nu ir sanācis tajā dzīvē, ka ne vienmēr viss, kas izskatās daiļi, tieši tā arī garšo, un ne viss, kas izskatās ne pārāk daiļi, pēc garšas ir tāds pats. Ja tev vairāk pie dūšas iet kraukšķīgi un īpaši čagani sacepumi, tad šī nav īstā recepte ar kuru iepriecināt savas garšas kārpiņas, savukārt, ja tev imponē krēmīgi ķēpīgas tekstūras ar maigu garšu un ēdieni, no kuriem grūti atrauties, tad šī recepte ir tieši tev! Jebkurā gadījumā kabačus tāpat drīz vairs nebūs, kur likt, vismaz būs kaut kas jauns pagatavots, kazi, uznāks iedvesma un pēcāk vēl i kabaču pankokus ar sēņu mērci uztaisīsi, i kādu kartupeļu sacepumu ar sēnēm vai dārzeņiem!
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.mazi kabači2 gab.vidēja izmēra kartupeļi300 gsēnes1 gab.vidēja izmēra sīpols1 gab.ola2 ĒKmilti300 mlBešamela mērce pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Kabačus nomazgā, sarīvē uz rupjās rīves, nospiež sulu.

2

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, nospiež sulu. Kartupeļiem un kabačiem jābūt apmēram vienādā svarā.

3

Sēnes (var izmantot jebkuras - šampinjonus, gailenes, bekas) sacep ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus, noņem no plīts, vēl karstām pievieno 2/3 no Bešamela mērces, samaisa.

4

Kabačus un kartupeļus samaisa, pievieno olu, sāli, piparus, miltus, visu kārtīgi sajauc.

5

Cepamtraukā liek pusi no kabaču - kartupeļu masas, izlīdzina, tad liek sēnes, izlīdzina un tad atkal kabaču - kartupeļu masu, izlīdzina. Pa virsu lej atlikušo Bešamela mērci, izlīdzina.

6

Liek līdz 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī un cep 40 - 50 minūtes(atkarībā no tā, cik biezas ir sacepuma kārtas).

7

Kad sacepums gatavs un tā virsma apbrūnējusi, izņem no cepeškrāsns un atstāj ievilkties uz kādām 15 minūtēm.

"Šo var ēst gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu zivij vai gaļai. Tikai nemāni sevi! Šie, protams, ir dārzeņi, bet tas Bešamels un tie kartupeļi... Nekas baigi diētisks. Protams, var paveiksies un negaršos, bet garantiju par šo es nedodu un īpašas cerības uz šo neliktu vis," uzsver receptes ieteicēja Zuzanna B.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!