Madaras Raabes ģimenē tieši viņa ir galvenais pavārs, kas gatavo visbiežāk. Ko gatavot – to Madara nolemj, uzticoties savām sajūtām. Ja trūkst enerģijas, viņa pagatavo gaļu, ja gribas kaut ko vieglāku – salātus. Tiesa, rādās, ka Madarai virtuvē uzradusies sīva konkurence! "Domāju, ka meitai ir liels potenciāls ieņemt manu vietu. Viņa gatavo burvīgu omleti un māsai uz dzimšanas dienu uzcepa šokolādes kūku," lepojas Madara.
Cenšoties ietaupīt un stiprināt videi draudzīgus paradumus, Madaras ģimene ir izmēģinājusi iepirkšanos ilgākam laikam uz priekšu. "Mēģinājām nedēļai, bet nesanāca, jo nevarējām visu apēst un daļu produktu nācās izmest. Tagad iepērkamies trim vai četrām dienām," pieredzē dalās Madara. "Sagatavoju sarakstu, skatos, lai katru dienu ir produkti kādam pamatīgam ēdienam ar gaļu vai zivi un lai brokastīm ir pamatlietas – maize, siers, piens."
Madaras visu laiku mīļākie ēdieni ir mazsālīti gurķīši un mocarellas salāti ar avokado. Mocarellai vieta uz šķīvja atrodas pat randiņā! Savam dzīvesbiedram Jānim Madara gatavo siltos mocarellas salātus – skaistu, aromātisku un lēti pagatavojamu maltīti nesteidzīgam vasaras vakaram.
Noskaties video un izmēģini arī tu!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izkaltē pusi maizes klaipa, līdz tas kļūst par grauzdiņu: kaltē cepeškrāsnī 8–12 minūtes 190 grādos vai karstā gaisa krāsnī jeb aerogrilā 9 minūtes 190 grādos. Samaļ rīvmaizē, pievieno nedaudz sāls.
Kārto cepešpannā tomātus, ķiploku un baziliku ar eļļu, sāli, cukuru un pipariem, liek cepeškrāsnī uz 12 minūtēm 210 grādos.
Atsevišķās bļodiņās liek miltus, rīvmaizi un sakultu olu. Veselu mocarellu apviļā miltos, lai nosusinātu, tad apmērcē olā, pēc tam – rīvmaizē, atkal olā un vēlreiz rīvmaizē. Šādi sagatavotas mocarellas liek aerogrilā uz 9 minūtēm 120 grādos. Pēc 4 minūtēm apgroza uz otriem sāniem.
Kad tomātu masa gatava, to nedaudz samaisa. Šķīvī kārto silto tomātu masu un virsū – zeltaini brūnu, fritētu mocarellu.
Lai labi garšo!