60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
8 gab.vidēji lieli kartupeļi2 saujasvārītas meža sēnes2 gab.nelieli gurķi1 gab.sarkanais sīpols sāls, pipari, eļļa MĒRCEI:100 mlbezpiedevu jogurts100 mlmajonēze pēc garšasdilles, lociņi
Pagatavošana
1
Kartupeļus ar visu mizu novāra, bet ne līdz pilnīgai gatavībai. Liek uz cepešpannas un dakšiņu saspaida, veidojot kartupeļu drumstalas.
2
Kartupeļiem pārkaisa sāli un piparus pēc garšas, pārslaka ar olīveļļu liek pannu cepeškrāsnī. Cep 180–200 grādos 20–25 minūtes, līdz māju piepildījis debešķīgs aromāts, bet kartupeļus pārklājusi zeltaini brūna garoziņa.
3
Kamēr kartupeļi cepas, gurķus, sīpolus un sēnes smalki sagriež un samaisa ar mērci, ko gatavo, sajaucot bezpiedevu jogurtu, majonēzi, dilles un lociņus, kā arī sāli un piparus.
4
Gatavos kartupeļus liek lielā salātu bļodā, pāri liek sēņu un gurķu maisījumu un visu viegli apmaisa. Gatavs!
Lai labi garšo!
Bet, ja negaršo sēnes, palūko, cik labu versiju pagatavojis Elmārs Tannis – ar biezpienu!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit