Foto: DELFI
Kad internets tev piespēlē dažādas variācijas tagad tik populārajiem "crispy mashed" jeb "kraukšķīgā biezeņa" kartupeļu salātiem, tad neatliek nekas cits – jāgatavo! Meža sēņu vietā var izmantot ceptus šampinjonus vai šitake. Vai arī – aizstāt ar jebkuru citu produktu, kurš jūsmājās ir labākais kartupeļu draugs!
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
8 gab.vidēji lieli kartupeļi2 saujasvārītas meža sēnes2 gab.nelieli gurķi1 gab.sarkanais sīpols sāls, pipari, eļļa MĒRCEI:100 mlbezpiedevu jogurts100 mlmajonēze pēc garšasdilles, lociņi

Sagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novāra, bet ne līdz pilnīgai gatavībai. Liek uz cepešpannas un dakšiņu saspaida, veidojot kartupeļu drumstalas.

2

Kartupeļiem pārkaisa sāli un piparus pēc garšas, pārslaka ar olīveļļu liek pannu cepeškrāsnī. Cep 180–200 grādos 20–25 minūtes, līdz māju piepildījis debešķīgs aromāts, bet kartupeļus pārklājusi zeltaini brūna garoziņa.

3

Kamēr kartupeļi cepas, gurķus, sīpolus un sēnes smalki sagriež un samaisa ar mērci, ko gatavo, sajaucot bezpiedevu jogurtu, majonēzi, dilles un lociņus, kā arī sāli un piparus.

4

Gatavos kartupeļus liek lielā salātu bļodā, pāri liek sēņu un gurķu maisījumu un visu viegli apmaisa. Gatavs!

Lai labi garšo!

Bet, ja negaršo sēnes, palūko, cik labu versiju pagatavojis Elmārs Tannis – ar biezpienu!

@elmarstannis Crispy Smashed Potato Salad Elmario Style 🥔😎 #crispysmashedpotatosalad #newrecipe #upgratedrecipebyElmarsTannis ♬ original sound - 🦋new level king 🦋

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!